بررسی و امکان سنجی استفاده از میوه اقاقیا به عنوان بازدارنده طبیعی خوردگی در حفاظت اشیا برنزی تاریخی
پدیـده بیمـاری برنـز مهمتریـن عامـل تخریـب اشـیاء برنـزی محسـوب میشـود. تاکنـون روشهـای مختلفـی بـرای مقابلـه بـا آن ارایـه شده اسـت. بازدارنده هـای شـاخصی کـه بـرای ایــن منظــور مــورد اســتفاده قــرار گرفته انــدBTA و AMT میباشــند. ایــن بازدارنده هــا در حیــن کنتــرل بازدارندگــی، ســمی و ســرطانزا هســتند. در شــرایط ایــده ال ایــن بازدارنده هــا قـادر بـه کنـد کـردن فعالیـت یـون کلـر هسـتند ولـی بعـد از دوره درمانـی دچـار برخـی از تأثیـرات جانبـی میشـوند. در ایـن پژوهـش بـرای برطـرف کـردن چنیـن مشـکلاتی، بازدارنـده طبیعــی اقاقیــا در غلظتهــای 200 ppm تــا 1800 ppm در محیــط خورنــده محلــول ســدیم کلریـد0/5 M بـر روی آلیـاژ برنـز بـا درصـد شـبیه بـه آلیاژهـای باسـتانی بـه روش دســتگاهی پتانسیواســتات، روش کاهــش وزن و محوطــه رطوبتســاز مــورد ارزیابــی قــرار گرفـت. نتایـج حاصـل از آنالیزهـا اگـر چـه حاکـی از قـدرت بازدارندگـی اقاقیـا هسـتند امـا در تصاویـر و آنالیـز SEM-EDX خوردگـی مرزدانـهای بـر روی سـطوح کوپنهـا مشـهود اسـت.
دانلود فایل pdf این مقاله از اینجا