حفاظت از خوردگی

وبلاگ تخصصی خوردگی و حفاظت کاتدی

وبلاگ تخصصی خوردگی و حفاظت کاتدی


حفاظت از خوردگی

جهت آموزش و انجام پروژه های حفاظت کاتدی و محافظت از خوردگی با نازل ترین قیمت در سراسر ایران با شماره 09106752588 و 09132050479 (جاوید) تماس حاصل فرمایید.
جهت تحلیل نمودارهای EIS، نایکوئیست، باد (Bode)، تافل و دیگر آزمون های خوردگی با شماره های بالا تماس حاصل فرمایید
جهت ترجمه متون توسط مجرب ترین کادر ترجمه و همچنین انجام پروژه ها و تحقیقات مرتبط با خوردگی و اکسیداسیون، با ایمیل javidparvar@gmail.com مکاتبه فرمایید
برای پاسخگویی به سوالات و مسائل مربوط به خوردگی با ایمیل و شماره تماس های بالا ارتباط برقرار نمایید
جهت همکاری در زمینه های مرتبط با خوردگی (ترجمه، پژوهش، آموزش و همکاری در انجام پروژه ها) رزومه خود را به ایمیل بالا ارسال نمایید.
جهت انجام نگارش، صفحه آرایی، ویرایش و... مرتبط با پایان نامه های دانشجویی با شماره های بالا تماس حاصل فرمایید

پاسخ سوال شما اينجاست(حتما ببينيد)!

وبسايت تخصصي خوردگي

کانال تلگرامي خوردگي

کانال تلگرام خوردگي

۵۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

 1.      کروم :

کروم عنصر اصلی در فولادهای زنگ نزن است . دلایل اصلی افزودن کروم :

-          افزایش سختی پذیری

-          افزایش استحکام در دمای بالا

-          افزایش مقاومت به خوردگی

کروم تمایل زیادی به ترکیب با کربن دارد و لذا رسوبات کاربید کروم را تشکیل می دهد . از طرف دیگر تمایل به ترکیب با اکسیژن بیشتری دارد ، اکسید کروم تشکیل شده ، نقش فیلم سطحی محافظ را بازی می کند .کروم فریت زای بسیار قوی است . افزودن کروم به آهن ناحیه پایداری فاز گاما را محدود کرده ودر حدود 13% پایداری فاز فریت δ را تا دمای اتاق افزایش می دهد .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۰۳

3. تکنولوژی PED

3.1 تجهیزات

یک واحد عملیاتی نوعی برای پردازش PED متشکل از یک الکترولایزر و یک منبع الکتریکی با برق بالا میباشد (شکل 7). الکترولایزر معمولاً یک وانِ خنک شده با آب از جنس فلز ضدزنگ میباشد که به عنوان الکترود شمارشگر نیز عمل میکند. روی یک پایه دی الکتریک قرار دارد و به یک قاب فولادی محدود شده که یک منبع جریان عایق و یک پنجره دارد تا فرایند تحت عمل را مشاهده کنیم. الکترولایزر شامل مخلوط کردن، بازیافت کردن، و تنظیمات تخلیه گاز و همچنین قفلهای الکتریکی میباشد. قاب متصل به زمین (با پایه دی الکتریک)، درِ قفل شده و خروجی گاز تهویه شده به گونه‏ای طراحی شده‏اند که ایمنی پرسنل کارگر تامین شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۰۳

چکیده :

این مقاله، رشته نسبتاً جدید مهندسی سطح از الکترولیز پلاسما را که مهمترین مشتق آن ته‏نشست الکترولیتی پلاسما (PED) میباشد بررسی میکند و شامل تکنیکهایی مثل اکسایش الکترولیتی پلاسما (PEO) و فرایندهای اشباع الکترولیتی پلاسما (PES) مثل نیترید‏دهی و کربن‏دهی الکترولیتی پلاسما (PEN/PEC) میشود. در تکنولوژی PED، تخلیه بارهای ریز پلاسمای قوسی یا جرقه در یک محلول آبی برای یونیزه کردنِ واسطه‏های گازی از محلول، بکار برده میشوند بطوریکه ترکیبات پیچیده‏ای روی سطح فلزی، از طریق برهمکنشهای شیمیایی پلاسما ایجا شوند. در اینجا درباره اصول فیزیکی و شیمیایی الکترولیز پلاسما بحث میشود. تجهیزات و روشهای ته‏نشست برای تولید پوشش توصیف میشوند و اثرات ترکیب الکترولیتی و دما روی ولتاژ احتراق، شدت تخلیه، ضخامت لایه‏ی ته‏نشست شده و ترکیب، بطور خلاصه بیان شده‏اند. عملیات PEO پالس AC آلومینیوم در یک الکترولیتِ اثرناپذیرِ مناسب، امکان تشکیل لایه‏های سطحی نسبتاً ضخیم (تا 500 µm) و سخت (تا 23 GPa)  را با چسبندگی عالی به زیرلایه فراهم میکند. یک لایه مرکب سطحی ضخیمِ 10 الی 20 µm (1200HV) و لایه انتشار داخلی 200 الی 300 µm  با خصوصیات مکانیکی و ضدزنگیِ خیلی خوب نیز میتواند روی زیرلایه‏های فلزی در ظرف فقط 3 الی 5 دقیقه با استفاده از تکنیکهای اشباع PEN/PEC شکل گیرد. جزئیات ویژگیهای عملیاتیِ اصلیِ تکنیکهای مختلف ارائه شده‏اند و ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و تریبولوژیکیِ پوششهای تولید شده توسط عملیات الکترولیتی پلاسما ارائه شدهاند.

کلمات کلیدی: پلاسمای قوسی؛ کربن‏دهی؛ الکترولیز؛ نیتریددهی؛ اکسایش؛ تخلیه جرقه

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۰۳

خوردگی ( Corrosion )

خوردگی اصطلاحی است که به فساد فلزات از طریق ترکیب فلز با اکسیژن وسایر مواد شیمیایی انجام می شود.

زنگ زدن ( Rusting )

زنگ زدن فقط در مورد اکسید شدن آهن وآلیاژهای آهنی در هوای خشک یا مرطوب به کار می رود که محصول خوردگی از جنس هیدرات فریک یا اکسید فریک است .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۵۹

بطور کلی تداخل (Interference) به دو دسته تداخل های DC و تداخل های AC تقسیم بندی می شوند.

تداخل های DC به دو دسته کلی تداخل های استاتیک و تداخل های دینامیک دسته بندی می شوند.

تداخل استاتیک:

اصولاً تداخل استاتیک به تداخلی اطلاق می­شود که دارای دامنه و مسیرهای  ژئوگرافیکی ثابتی دارند.

بطور کلی هر سازه ای که دارای حفاظت کاتدیک است دارای یک اختلاف پتانسیل نسبت به زمین دور (Remote Earth) خود می­باشد که این اخلاف منجر به ایجاد یک گرادیان ولتاژ خواهد شد. از این رو هر سازه­ای که در حوزه این گرادیان ولتاژ قرار داشته باشد مستعد به ایجاد خوردگی است. با توجه به این مطلب باید گفت تداخل­ها به سه طریق که عبارتند از تداخل آندی، تداخل کاتدی و تداخل مختلط (ترکیبی) خود را نشان می‌دهند.

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۵۷

مسأله خوردگی فولاد در بتن از معضلات عمده کشورهای مختلف جهان است. این مسأله حتی در کشورهای پیشرفته همچون آمریکا، کانادا، ژاپن و بعضی کشورهای اروپایی هزینه های زیادی را برای تعمیر آنها به دنبال داشته است. به عنوان مثال درگزارش های اخیر بررسی پل ها در امریکا حدود 140،000 پل مسأله داشته اند. این مسأله در کشورهای در حال توسعه و در کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار شدیدتر بوده و سازه های بتنی زیادی در زمانی نه چندان طولانی دچار خوردگی و خرابی گشته اند. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۲۳:۰۰

فصل سوم:

                     دسته بندی فولادهای زنگ نزن

فولادهای زنگ نزن از انواع فولادها با بیش از 10.5 درصد کرم می باشند که بطور کلی به پنج دسته زیر تقسیم می شوند:

1-فولادهای زنگ نزن فریتی

2-فولادهای زنگ نزن مارتنزیتی

3-فولادهای زنگ نزن آستنیتی

4-فولادهای زنگ نزن رسوب سختی

5- فولادهای زنگ نزن دوفازی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۲۲:۳۹

پیشگفتار:

از آنجایی که صنعت فولاد به عنوان پایه و اساس صنایع جدید و وجود کارخانجات و مجتمع های فولاد در هر کشور نمایانگر اقتدار آن کشور در جهت بخدمت گرفتن تکنولوژی های مدرن       می باشد و همچنین با توجه به وجود مجتمع های فولاد در کشور می توان نتیجه گرفت که بیش از ربع قرن از فعالیت صنایع نوین در ایران می گذرد. وجود و بهره برداری از مجتمع های بزرگ فولاد همچون مجتمع فولاد مبارکه و مجتمع فولاد خوزستان حکایت از فعالیت رو به رشد صنعت فولاد کشور دارد.ولی علی رغم بر خورداری از یک سابقه نسبتا طولانی در تولید فولاد متاسفانه به دلایل مختلف از قبیل مسائل سیاسی که بعد از انقلاب پیش آمد این صنعت از رشد کیفی مطلوبی برخوردار نبود و در دستیابی به فنون و تکنولوژی های پیشرفته موفقیت چندانی بدست نیاورده است و این خود ما را بر آن می دارد برای برخورداری و دستیابی به تکنولوژی های پیشرفته این صنعت از هر تلاش و کوششی دریغ ننماییم که این مستلزم تغییر رویکرد ما نسبت به صنعت فولاد می باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۲۲:۳۸

مقدمه

از آن جا که هدف اصلی تحقیق حاصر ارتباط مستقیمی با پدیده خوردگی فرسایشی دارد لذا فصل اول این گزارش به مفاهیم واصطلاحات مرتبط با این پدیده اختصاص یافته است.  به کرات مشاهده شده که دست اندرکاران صنعت وهمچنین دانش آموختگان دانشگاهی در رشته های غیر از مهندسی مواد، اصطلاح سایش را برای بیان پدیده فرسایش یا خوردگی فرسایشی به کار می برند. لذا احساس شد ارائه مفاهیم علمی و نحوه آسیب رسانی توسط فرایندهای سایش، فرسایش، خوردگی و خوردگی فرسایشی می تواند در پیشگیری از خلط مباحث سودمند باشد در ادامه ابتدا هر یک از این مفاهیم به اختصار بیان می شوند تا منظور از به کارگیری هر یک از این عبارات در متن حاضر به خوبی روشن شود. در ادامه به چگونگی اثر برخی پارامترها بر خوردگی فرسایشی اشاره می شود. از آنجا که جداول و نمودارها به خوبی گویا هستند، لذا به ارائه آنها اکتفا شده واز توضیح وتشریح آنها پرهیز گردیده تا متن گزارش طولانی وملال آور نگردد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۲۲:۰۶

چکیده

در این پژوهش به بررسی خوردگی و علل تخریب پره­های کمپرسور واحد کلر مربوط به B-79302  مجتمع پتروشیمی کارون پرداخته شده است. در این بررسی کمپرسور مورد نظر بعد از حدود 750 ساعت کارکرد دچار تخریب و خوردگی عمده در بخش پره­ها گردید. به منظور بررسی علل تخریب پره، پس از تهیه
عکس­های ماکروسکوپی، مشخصات متالورژیکی و مکانیکی پره و سطوح شکست آنها بررسی شد. سپس جهت مطالعات ریز ساختاری، نمونه­های متالوگرافی از مقاطع مختلف تهیه شد و توسط میکروسکوپ نوری بررسی گردید. جهت بررسی دقیق­تر ساختار و همچنین تعیین مکانیزم شکست از میکروسکوپ الکترونی روبشی(
SEM) به همراه آنالیزEDS استفاده گردید. خواص مکانیکی نیز با انجام آزمون­های سختی سنجی و کشش ارزیابی گردید. بررسی سطح شکست توسط میکروسکوپ الکترونی نشان می­دهد ترک­های خستگی از حفره­های موجود در سطح پرفشار پره جوانه­زنی کرده و به سمت مرکز گسترش یافته است. آنالیزEDS از این حفره­ها و رسوبات موجود در ترک­ها نشان دهنده وجود کلر و مقداری گوگرد است. بر اساس نتایج به نظر می­رسد عامل اصلی شکست پره­ها، خوردگی خستگی بوده است.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۲۲:۰۳